Selecteer een pagina
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

blog crypto

u gaat in dit blog alles te weten komen over crypto
Author of "Taste of Europe"

wat is beleggen

Cryptocurrency’s, of crypto’s, zijn digitale munten. Een virtueel betaalmiddel dat alleen digitaal bestaat. Met een cryptocurrency kun je zonder tussenkomst van een derde partij on-en offline betalingen verrichten. 

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn
Gek met geld
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

wat is het risico van crypto 

Het zal je niet ontgaan zijn, de cryptomarkt heeft de laatste paar maanden ongekend veel groei mee weten te maken. Veel beleggers hebben interesse in de munten en willen zelf ook wel een graantje mee pikken van deze ongekende groei. Nu is het wel zo dat er een aantal risico’s zijn die komen kijken bij het beleggen in cryptocurrencies.

Misschien wel het grootste risico wat komt kijken bij de handel in cryptocurrencies is het feit dat het niet gaat om een gereguleerde soort activa. Bitcoin-investeringen en crypto in het algemeen bestaan in de meeste landen als een soort ongecontroleerde vorm van beleggingen. Zeer weinig landen hebben een volledig gereguleerde cryptomarkt zoals Singapore of Zwitserland. Het risico bestaat dus dat investeren in Bitcoin en crypto later strafbaar wordt wanneer een land besluit dat het illegaal is. Dit kan ervoor zorgen dat je jouw beleggingen niet meer zo makkelijk kunt verrichten of zelfs helemaal niet kunt verrichten als dit plaatsvindt.

 

tips voor beginnen met crypto

 

Investeer alleen met geld dat je niet nodig hebt 

Het is mogelijk om met crypto veel geld te verdienen. Maar bij handelen in crypto heb je net als bij andere financiële markten ook de kans om je inleg te verliezen. Daarom moet je realiseren dat je in het slechtste geval het ingelegde bedrag kunt verliezen.

Hierdoor is het belangrijk dat je alleen geld investeert wat je niet nodig hebt. Dit zorgt er ook voor dat je makkelijker emoties kunt uitschakelen tijdens het handelen.

Doe onderzoek naar munten

Koop geen munten voordat je eerst onderzoek hebt gedaan naar de desbetreffende munt. Anders kun je namelijk net zo goed naar het casino gaan. Voor bijna elke cryptomunt kun je wel genoeg informatie op het internet vinden, waar je al veel uit kunt leren.

Mocht je weinig tijd hebben, kun je ook kijken in de Crypto Portfolio voor cryptomunten met veel potentie. In deze portfolio worden 10 kleine cryptomunten met de meeste potentie gepresenteerd. Daarbij wordt de portfolio regelmatig voorzien van updates.

belasting en crypto

Iedereen die geld verdient moet belasting betalen. Ondanks dat cryptomunten decentraal zijn, is dit ook het geval bij crypto. Daarom is het belangrijk dat je investeringen in cryptomunten opgeeft bij de belastingdienst.

Het is namelijk raar als je een aanzienlijk bedrag aan winst laat uitbetalen terwijl je nooit iets hebt opgegeven bij de belastingdienst. Zorg daarom dat je altijd crypto investeringen opgeeft om problemen te voorkomen.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!